Wstąp do związku Kim jesteśmy? Wspieraj związek Napisz do nas

Toruń: Oświadczenie IP w sprawie Plaza Centers

• Dział: Dokumenty bieżące

Oświadczenie OZZ Inicjatywa Pracownicza Toruń w sprawie kampanii „Dość bezpłatnej pracy na budowach!”: W dniu 21.10.2011 doszło do spotkania związkowców OZZ Inicjatywa Pracownicza Toruń z przedstawicielami Plaza Centers/Toruń Plaza oraz jednym z podwykonawców budowy nowo powstającego centrum handlowego Plaza - firmą F-Tech. Związkowcy zostali zaproszeni do biura koncernu Plaza.

Spotkanie dotyczyło nagłaśnianej wcześniej sprawy, tj problemów z wypłacalnością wynagrodzeń przez firmy podwykonawcze oraz Toruń Plaza. Problem okazał się nieporozumieniem, gdyż według dokumentów przedstawionych przez dyrektora zarządzającego Plaza Centers, jak i firmę podwykonawczą F-Tech, wszystkie płatności na rzecz pracownika zgłaszającego problem zostały uregulowane - pracownik, którego sprawa dotyczy nie jest w stanie udowodnić przepracowanych nadgodzin z powodu braku ich ewidencjonowania przez pracodawcę. Tym samym oświadczamy iż, kampania „Dość bezpłatnej pracy na budowach!” zostaje przez nas tymczasowo wstrzymana